expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Words ;)Hey awak , yg depan lappy tuhh. Welcome to my blog yahh , do follow me :)Assalamualaikum, Hai Reader Welcome To My Blog. A Muslim who meets with others and shares their burdens is better than one who lives a life of seclusion and contemplation :)

Saturday, February 16, 2013

Sambutan Maulidur Rasul 1434H

Assalamualaikum W.B.T
Ahlan wasahlan semua :) Hari ni semangat nak update belog. Jyeahh! Enrty baru ;D Act, ini cerita beberapa minggu lepas. Tapi almaklumlah tuan belog menunggu mood nak berbloging punyalah lama siap dah 2 jam conversation dengan Firdaus dia punya pasal lah kakak dia ni asyik tergelak jea tweet. Hahaha :) Okay okayy, back to the story and abaikan si Firdaus tu, bukan kenal pun kan ;) 
Ingat lagi tak tarikh ni 24/Januari/2013, 12 RabiuAwal 1343H? Yess, our Prophet Muhammad s.a.w. birthday :') Really miss Him right? Hm, selalulah berselawat agar kita sentiasa mengingati Rasul Allah. In Shaa Allah :')
Okayy, act ni nak cerita sambutan Maulidur Rasul kat sekolah beberapa hari selepas tarikh 24/Januari tu. Mula mula cikgu Rahmat cakap nanti kena buat banner untuk kelab ekonomi, but almaklumlah mana lah ada masa sangat, then hampir buntu tak tahu nak buat camne. Hm, dengan kem Pengakap lagi seminggu sebelum tu. But terimakasih lah, Alhamdulillah sebab ada yang nak tolong buat kan khat untuk banner kelab kami :) Sehari sebelum hari perarakan tu lah baru nak cat banner. Pukul 6 baru tiba rumah. Huhh, nak maghrib dah. And malam tu jugak lah baru nak siap kemas kemas sepanduk but once more Alhamdulillah siap jugak semua nya :) Dan besok dengan gembira nya semangat nak pergi sekolah pasal banner dah siap, sepanduk pun dah siap. Hehehe :) 


Banner dan sepanduk yang telah
membawa kemenangan ;)

Get ready for the 'perarakan' ;) 


Alhamdulillah, di sebabkan form6 ada 3 jea kelab so kami kelab ekonomi dapat lah 'Anugerah Khas'. Hehehe. Berkat balik pukul6 semalam tu, ada hasilnya :') But still sedih sebab rupa rupanya kelab ekonomi tak ramai, masa perarakan pendek jea barisan. Hehehe :) Dah tu apa lagi lakonan pun bermula, agak agak nak tiba tempat juri ambik markah selawat kekuat, tak ada juri perlahan jea. Ini lah bahana nya kelab tak ramai. Huuu. 

Kami berlima ahli kelab ekonomi tegar. Hee ;)


Kelab Sejarah Form6 ;)

Kelab Bahasa Form6 ;)
Idky, Yan ada sekali time ni -.-'

See, sikit jee kan ahli kelab kita orang :)


Terimakasih buat Aidil kerana melayan kami ingin bergambar ;)

Sebelum balik, kenangan duluuuuuu ;D

Alhamdulillah, selesai dah semua nya. Balik dengan senyum yang lebar dimuka. Walau pun banner siap hari sebelum perbarisan tetapi hasilnya mendapat keberkatan ;) Tahun ni tahun terakhir kami, ukhuwah yang terjalin In Shaa Allah akan berkekalan. Amin :')


NotaDariHati: Yang baik datang dari Allah, dan yang buruk adalah kesalahan saya sendiri. Maaf kan saya andai terkasar bahasa dalam entry kali ini :)

♡ Salam Ukhuwah Fillah ♡ Syukran Jazilan because visit here ツ

No comments:

Post a Comment