expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Words ;)Hey awak , yg depan lappy tuhh. Welcome to my blog yahh , do follow me :)Assalamualaikum, Hai Reader Welcome To My Blog. A Muslim who meets with others and shares their burdens is better than one who lives a life of seclusion and contemplation :)

Wednesday, April 4, 2012

Kakak Rindu Nenek (':

Hye peeps , hello readers (: Hm , nampak tak tittle kat atas tuh . Badaa rindu sgt kt nenek )': Dah dekat seminggu nenek pergi tinggal kan kami sekeluarga . Kalau dulu selalu mengalah dgn mak sape yg nak pegi teman nenek , malam -.- Badaa takut nak pegi sorang-2 , nak kne lalu dekat bukit yg dekat dgn k*b*r -.- Sape yg tak seram kan nak lalu kt situ sorang-2 . Ade pokok besar , tapi buad-2 berani sebab Allah sentiasa bersama dgn kite kan (': Terase mcm nurse lahh . Pakai kan nenek 'napkin' (: Tapi nenek mesti ckp mcm neh kalau badaa yg pakai kan 'badariah , mcm longgar je ni' #Alah , nenek org pun tak tahu mcm mane nak pakai kan neh . Hee (: Pakai kan nenek stokin , selimut kan nenek nak tydo , buat kan nenek nestum kea oat eah , lupa lah . Teman nenek jalan-2 depan ruma petang-2 (': 21/03/2012 , badaa dpt result . Balek dri amek result singgah kedai , beli kan nenek 'napkin' . Then ayah terus drive pegi ruma nenek , tapi mase tuh nenek dah tak larat nak bangun , dah tak larat nak berckp . Tapi Alhandulillah , nenek sempat tahu result badaa , tapi result badaa teruk )':  22/03/2012 , arwah nenek masuk hospital , badaa tak dpt teman . Tak sempat -.- Dua hari jea nenek kat hospital . 23/03/2012 , pagi tuh busu kat hospital call ruma mak long , britahu arwah nenek dah nazak , mak long briahu mak . Badaa terkejut -.- Then mak terus call ayah tapi ayah tak jawab sebab ayah ade medical check-up hari tuh . Dalam 10 minit lps tuh , mak long ckp 'Nap , mak dah meninggal , midah bru telefon tadi' Ya Allah , berat nya dugaan yg engkau beri )': Nenek dah pergi tinggal kan kami )': Ya Allah , Engkau lebih menyayangi dia , Engkau tempat kan lah dia dikalangan orang-2 yg Beriman Dan Beramal soleh . Ya Allah , sesungguh nya Engkau lah yg Maha Pengasih dan Penyayang . Amin (':

Badaa rindu sgt kat arwah nenek . Pernah satu hari tuh , atok beli kan kot , Putu Mayam utk arwah . Ade 12 keping rase nye , arwah sebole-2 suruh badaa makan . Badaa amek pinggan asing kan , badaa amek 4 keping makan . Arwah suke sgt makan Putu Mayam (': Tiga hari lps arwah meninggal , abg sedara badaa ade beli Putu Mayam , byk , dea hantar ruma badaa sikit . Tibe-2 badaa nangis , menangis sebab teringat kan pernah berkongsi Putu Mayam dgn arwah . Mak ade ckp , yg arwah ckp kat atok nak mkn sedap-2 , atok tanye nak makan ape yg sedap tuh . Arwah pernah mintak mak cari kan buku bank Tabung Haji dea . Pernah mintak anak menantu dan cucu dea neh buad benda yg pelik-2 . Nmpak sgt kan yg arwah dah tak lame mase tuh , tapi tak ade sape pun yg perasan -.-

Nenek (': Arwah Hjh Patimah Binti Kimin .


Atok dgn arwah nenek (':
Nampak tak gambar yg kat atas neh , gambar atok dgn arwah . Gambar neh sedara badaa yg amek , dea orang kata mase nak amek gambar neh atok dgn arwah asyik ckp gambar tak cantik jea , hehe . Hm , tapi kan mak ckp mase hari arwah meninggal mlm tuh kite orang sekeluarga bace kan tahlil buad arwah . Buad kenduri sikit , lps kenduri kan mak ckp mak nampak atok duduk kat kerusi yg dekat dgn almari . Dlm almari tuh ade frim gambar neh lah , atok tengok jea gambar tuh . Badaa nangis bile mak ckp mcm tuh , mak ckp 'biase lah tu long , orang dah lame hidup bersama , sejak umur mak long lagi' Ha , mak long ? Ouhh , bru badaa tahu yg sebelum Pak long ayh ade kakak laen , tapi dah meninggal mase kechik . Hm , dah lame kan mereka hidup bersama , dan yg penting mereka sgt bahgia , atok sgt sayangg kan arwah nenek saya (': Nenek kakak doa kan nenek aman di sana . Amin .
♡ Salam Ukhuwah Fillah ♡ Syukran Jazilan because visit here ツ

1 comment: