expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>
Words ;)Hey awak , yg depan lappy tuhh. Welcome to my blog yahh , do follow me :)Assalamualaikum, Hai Reader Welcome To My Blog. A Muslim who meets with others and shares their burdens is better than one who lives a life of seclusion and contemplation :)

Thursday, May 8, 2014

Ku Idam Kan Ingin Menjadi Seorang Pendidik

Assalamualaikum W.B.T


6 bulan kemudian... Lama tak berblogging, rindu rasanya. Ciss. Hahaha. Konon tak ada masa padahal malas. Terima kasih blog sebab dah berbakti selama 3 tahun. Mihmihmih.Tak banyak cerita tapi banyak dah buang masa. Huishh. 


Dah berbulan tanam anggur kat rumah ni, hasil tak ada juga. Dah berbulan tinggal kan zaman persekolahan, aceceh. Umur pun dah meningkat ke 20-an. Result STPM pun dah lama keluar. Mula-mula dulu tak terfikir pun nak ambik form 6, tapi rezeki kita memang kat situ, terus kan je lah. Masa nak ku tinggal kan PLKN dulu, sedih nangis-nangis depan ayah dengan JL tak nak quit PLKN, tapi lepas dengar nasihat kaunseling tak bertauliah, Rasya, ku gagah kan juga diri ni ikut ayah balik Melaka. Sobsobsobss. 

Rindu Rasya, Rindu Kira. Sobss.

Tapi lepas dah mula bergelar student form 6, lain rasa nya. Setahun lebih, study punya study punya study, entah kenapa tiba-tiba hati ni nak sangat jadi cikgu konon nya. Sampai family semua tanya pun tetap jawab yang sama, nak jadi cikgu bahasa *peace* 

Sampai mohon UPU pun mohon kos yang hampir sama, BAHASA *Ijazah Sarjana Muda Pendidikan* 


UPSI ku idam kan mu


Sumber, Incik Google




One of my favorite

Sumber, Incik Google

Tak mintak banyak, mintak sikit je. Mintak doa kan diri ni dapat capai cita-cita dia *tadah tangan sama-sama* Aamiin.


Pesanan Penaja *ini pinjam ayat zarip jap*

Sesiapa yang ada instagram tu boleh lah follow intashop kita *@thewannajahaura* In Shaa Allah, rezeki yang halal adalah rezeki yang datang dari Allah. Sekian.

NotaDariHati: Nak jadi seorang pendidik bukan senang, kena banyak sabar, kena banyak belajar. Dengan Izin Allah, Dia akan bantu :)

♡ Salam Ukhuwah Fillah ♡ Syukran Jazilan because visit here ツ

Tuesday, October 15, 2013

STOP!

Assalamualaikum W.B.T
Ya Allah. Terasa sudah lama tidak berbloging. Rindu rasanya. STPM? Ada apa dengan STPM? Ya, dulu orang kata 'SPM adalah segala-galanya', penentu kat mana korang lepas tuh. Tapi bagi kami sekarang STPM pula adalah segala-galanya. Ye lah, lepas STPM mana ada lagi S, S, S yang apa entah sewaktu dengan nya. By the way, result 2 penggal lepas sama je. Tak turun tak naik. 

Ya Allah, dugaan apakah ini? Ya, I know. Mybe ada hikmah stay lama-lama kat form6 nih. Tak quit masa dapat result penggal 1 or 2 hari tuh. 

So, sejak 6 ke 7 bulan nih gua dah stop berbloging. Sebab tak ado idea. Otak selalu blank bila dah sign in, dah nak create entry baru tangan, otak, mata semua nya dah jadi malas nak duduk ngadap lappy lama-lama. Facebook dengan twitter pun tahkemanamanatah. Hanya Insta je yang sentiasa menemani sekarang nih. Ye lah, kami suka gila kot bila tengok gambar-gambar nih. Sampai kan invited card untuk dinner hari tuh pun budak-budak kelas yang suruh kami yang buat. Bukan senang nak tunjuk bakat kami nih, pasai ramai yang kata kami tak berseni. Ya, memang kami tak berseni, tapi bila suruh kami buat something yang tak ada kaitan dengan melukis guna tangan kami sendiri kami boleh! Hihihi. 

Back to the story, pasai apa na? Haa. Pasai kami dan gambar. Kami dan gambar memang tak boleh nak dipisah kan. Ibarat aur dengan tebing, isi dengan kuku, kacang dengan kulit, suami dengan isteri. Eahhh, dah melalut dah haa. Nih yang malas nak berlama-lama kat blog nih. By the way, kami dah nak final STPM almost 2 minggu je lagi. So, kami mengharap kan semua kawan-kawan blog kami doa kan kami. In Shaa Allah, kita jumpa lagi :')

Much love,
BadariahKadir



NotaDariHati: Syukran Akhi, Ukhti membaca entry kali ini. Doa kan STPM saya ya awak-awak semua. Aamiin :') 



♡ Salam Ukhuwah Fillah ♡ Syukran Jazilan because visit here ツ